ΕΛΛΑΔΑ

Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία

Σε νέα απεργία πείνας ο «Mr Bitcoin» μετά την απόφαση να εκδοθεί στη Γαλλία
AP Photo/Petros Giannakouris

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του 40χρονου Ρώσου, Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης, κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης με την οποία αποφασίστηκε να εκδοθεί ο εντολέας της, αρχικά στη Γαλλία, με δεύτερο προορισμό τις ΗΠΑ και τρίτο την Ρωσία.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη λάβει γνώση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, ούτε ο ίδιος ο εντολέας της.

Η απόφαση να εκδοθεί στην Γαλλία προκάλεσε την αντίδραση του Αλεξάντερ Βίνικ που επιθυμούσε την έκδοσή του στη Ρωσία, ενώ μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση και για «θανατική καταδίκη».

Πάντως, ο Αλεξάντερ Βίνικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας, με προβλήματα υγείας, μετά την προηγούμενη απεργία πείνας 88 ημερών που είχε κάνει από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017, ενώ παραθέριζε με την οικογένειά του (την σύζυγο και τα δύο παιδιά του).

Για την έκδοσή του είχαν κάνει από ένα αίτημα οι ΗΠΑ και η Γαλλία και δύο η Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ