ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε ισχύ

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε ισχύ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Σε ισχύ βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής το απαγορευτικό απόπλου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, Κέρκυρας, Λευκίμμης, Ηγουμενίτσας, Ζακύνθου - Κυλλήνης και Πόρου (Κεφαλονιάς) - Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, το απαγορευτικό ισχύει έως τις 18:00 το απόγευμα.

Εξάλλου «δεμένα» παραμένουν από το βράδυ του Σαββάτου τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας «το απαγορευτικό απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, είναι από χθες σε ισχύ, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με μεγάλα πλοία κλειστού τύπου».

Ενημέρωση για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δίδεται από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σχεδόν ανά τρίωρο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα είναι σε έξαρση με τους ανέμους να αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ