ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πάνω από 100 χιλιoστά βροχής στην Ήπειρο - Θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Πάνω από 100 χιλιoστά βροχής στην Ήπειρο - Θυελλώδεις άνεμοι
INTIME NEWS /ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ισχυρές βροχέςτοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σημειώνονται στη χώρα, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 της Κυριακής, κατεγράφησαν στην Ήπειρο.

Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων πνέουν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με τη μεγαλύτερη ριπή του ανέμου, να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Μαυρολιθάρι με 116 km/h.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τις ακτοπλοϊκές γραμμές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Λευκίμμη, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο.

2212 daily rain

Παράλληλα, δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

2212 max hi speed

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία και στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες από το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη για τον καιρό δείχνει πως η κακοκαιρία θα επιμείνει και τη Δευτέρα, με τα φαινόμενα να επικεντρώνονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας.

Ο καιρός τη Δευτέρα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι : Δυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 και πιθανώς τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι : Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ