ΕΛΛΑΔΑ

Αλικαρνασσός: Την Τρίτη απολογείται ο 54χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

Αλικαρνασσός: Την Τρίτη απολογείται ο 54χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αύριο, Τρίτη, ο 54χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την 33χρονη σύζυγό του στη Νέα Αλικαρνασσό, στην Κρήτη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ανέκφραστος, χωρίς να πει κουβέντα, ο δράστης οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα προκειμένου να λάβει προθεσμία να απολογηθεί, έχοντας στο κεφάλι την κουκούλα από το παλτό του για να κρύψει το πρόσωπό του.

Ο συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τη συνήγορό του Αλεξάνδρα Σπανάκη, δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι «είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγο του».

Επιπλέον η κ. Σπανάκη είπε ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πριν το έγκλημα, είχε νυχτερινή έξοδο με τη σύζυγό του και είχαν καταναλώσει και οι δυο ποσότητα αλκοόλ.

«Την αγαπούσα υπερβολικά, αλλά έφτασα στο αμήν, θόλωσα. Το έχω μετανιώσει πικρά, αλλά τώρα είναι πολύ αργά. Ζητάω συγνώμη από τη σύζυγό μου, από το παιδί μας, από όλο τον κόσμο. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της Κυριακής το ζευγάρι τσακώθηκε λόγω της κίνησης του 54χρονου να βάλει κρυφά κοριό στο αυτοκίνητο της 33χρονης.



Οργισμένοι οι κάτοικοι για τη δολοφονία της 33χρονης

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται οργισμένοι με τις Αρχές διότι, σύμφωνα με τους ίδιους, γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας για χρόνια.

«Το ζευγάρι, ειδικά στα πρώτα χρόνια του γάμου του, είχε πολλούς καυγάδες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 54χρονος είχε δείρει τη γυναίκα του ακόμα και στη μέση του δρόμου με τους γείτονες να τους χωρίζουν» δήλωσε γειτόνισσα του ζευγαριού στο cretapost.gr.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την αγανάκτησή τους τόσο για την τοπική αστυνομία, όσο και για τις εισαγγελικές Αρχές που, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, δεν έκαναν κάτι ώστε να προστατεύσουν την 33χρονη.

«Σε κάποιες περιπτώσεις είχε κληθεί η αστυνομία καθώς ο 54χρονος έδερνε συστηματικά την γυναίκα του ωστόσο δεν γινόταν ποτέ τίποτε μόνο κάποιες παρατηρήσεις», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Καταγράφηκε η στιγμή;

Σύμφωνα με το cretalive.gr, από την αυτοψία που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί εάν ήταν σε λειτουργία και εάν έχει καταγράψει κάτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ