Καβάλα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για την κλοπή - «μαμούθ» των 4,2 εκατ. ευρώ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορημένοι ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, αντίστοιχα, που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.
Μετά από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου 12 ώρες και αφού η εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο όταν διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης, τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.
Σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο και οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.
Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου χθες το βράδυ και αφού είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων τους, οι οποίοι, σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για ενέργεια από μέρους της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλει τον νομικό πολιτισμό.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.
Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ: Λήγει αύριο η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
05:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ στους δικαιούχους
04:01
Επίδομα παιδιού: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21
03:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
02:00