ΕΛΛΑΔΑ

Κυλλήνη: Βίντεο από τη στιγμή που σώζουν γυναίκα από ΙΧ που πέφτει στη θάλασσα

Κυλλήνη: Βίντεο από τη στιγμή που σώζουν γυναίκα από ΙΧ που πέφτει στη θάλασσα
Screen Grab/Facebook

Χάρη στην ψυχραιμία και την έγκαιρη επέμβαση δύο ανδρών του λιμενικού σώθηκε η ζωή μιας γυναίκας όταν το αυτοκίνητό της έπεσε στο λιμάνι της Κυλλήνης, την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου, όταν λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρείας Levante Ferries, προερχόμενο από την Κεφαλονιά, δυσκολεύτηκε να αποβιβάσει επιβάτες και οχήματα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Μια βίαια μετατόπιση του πλοίου λόγω του καιρού ώθησε ένα αυτοκίνητο το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβαζόταν στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του. Οι δύο κελευστές έσπευσαν και πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του από την πόρτα του συνοδηγού, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν το όχημα βρεθεί στην θάλασσα.

Συγκλονισμένη ακόμη από το περιστατικό, η Μέμη Γεράκη, η γυναίκα που επέβαινε στο όχημα δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα inkefalonia.gr: «Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που μου έδωσαν δύναμη και είμαι καλά. Υμνώ τους δύο ανθρώπους του λιμενικού της Κυλλήνης , τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη και με κίνδυνο της ζωής τους με έσυραν έξω από το αμάξι, λίγο πριν αυτό πέσει στην θάλασσα. Αν έπεφτα στην θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν».

Αναφορικά με την εικόνα του βίντεο, που φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει με την όπισθεν η ίδια δηλώνει: «Με έβαλαν στο πλοίο με την μούρη. Δεν βγήκα με την όπισθεν επειδή μου άρεσε, έτσι με έβαλαν από το πλοίο και μόνο έτσι μπορούσα να βγω…».

Και καταλήγει με... τρεμάμενη φωνή: «Όλο αυτό που έγινε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και όχι δικό μου. Και από την εταιρεία δεν με πήραν ένα τηλέφωνο. Ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι εδώ δικηγόροι, εμπειρογνώμονες και δύτες και από εμένα και το λιμενικό, η κυρία εισαγγελέας και φυσικά θα αποδοθούν τα δίκαια και τα νόμιμα. Το θέμα είναι πως είμαι καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ