ΕΛΛΑΔΑ

Δημοπρατείται μέσα στο 2016 η γραμμή 4 του μετρό

Δημοπρατείται μέσα στο 2016 η γραμμή 4 του μετρό
Στιγμιότυπο από σταθμό του Μετρό EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο ή πεντάμηνο, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Η συγκεκριμένη δημοπράτηση θα αφορά το 35% του συνολικού έργου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους φορείς, ώστε να δημοπρατηθεί μέσα στο 2016 και το δεύτερο τμήμα του σημαντικού αυτού έργου, που θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα φτάνει στην Πανεπιστημίου και μέσω Καισαριανής θα καταλήγει στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για όλα τα έργα, καθώς τέλη του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όσα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ανάμεσά τους και το πρώτο τμήμα του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο υπουργός, μόνο με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής θα αντιμετωπιστεί και το ασφαλιστικό και θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά κάποιοι από την αντιπολίτευση, όπως υποστήριξε, φαίνεται ότι δεν το θέλουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ