Διαδηλώσεις και πορείες με την παρούσια εισαγγελέα
Ραγδαίες αλλαγές ετοιμάζει η κυβέρνηση στον τρόπο διεξαγωγής διαδηλώσεων και πορειών.
Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, όλες οι εισηγήσεις τείνουν προς αυτή την κατεύθυνση και όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανόν τελικά να δούμε την παράμετρο αυτή στο νέο σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή άμεσα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης θα παρίσταται εισαγγελέας, ο οποίος θα είναι ο εγγυητής τήρησης της νομιμότητας.
Ο εισαγγελέας θα μπορεί επίσης να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές σε περίπτωση που οι διαδηλωτές δεν υπακούσουν στις οδηγίες του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Επιπρόσθετα, θα κρίνει τα αριθμητικά δεδομένα, ακόμη κι αν υπάρχει διαφορετική εκτίμηση της αστυνομίας, προκειμένου οι διαδηλωτές να καταλαμβάνουν το τμήμα του δρόμου που τους αναλογεί.
Σημειώνεται πως ο όγκος της πορείας θα είναι αυτός που θα καθορίζει αν οι διαδηλωτές θα καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος, π.χ. μια λωρίδα κυκλοφορίας ή θα περιορίζονται μόνο στο πεζοδρόμιο.
Παράνομες πινακίδες και κατάληψη parking στην Αθήνα: Τι προβλέπει ο νόμος
02:00
Καταβολή 61,1 εκ. ευρώ σε 68.370 δικαιούχους από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 21 Αυγούστου
01:00
ΟΠΕΚΑ: Τέλος του μήνα ο βασικός κύκλος πληρωμών - Ποια επιδόματα αφορά
00:30
Έφθασαν οι πρώτοι κρατούμενοι από τη Σουηδία στην Εσθονία στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας
23:56