ΕΛΛΑΔΑ

Η αξιόπιστη υποδομή που υποστηρίζει τη λειτουργία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Η αξιόπιστη υποδομή που υποστηρίζει τη λειτουργία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου αλλά και εξόδου της Ελλάδας. 

Και ταυτόχρονα διαθέτει μία από τις καλύτερες πληροφοριακές υποδομές στη χώρα, στόχος της οποίας είναι να προσφέρει απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία σε όλες τις υπόλοιπες υποδομές του αεροδρομίου. Ένα έργο που δεν είναι διόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι η αεροδρομιακή κοινότητα αριθμεί 350 επιχειρήσεις με 13.000 εργαζόμενους, ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών έφθασε το 2019 στα 25,5 εκατομμύρια!

Η εικόνα από το αεροδρόμιου και ειδικά από τα γκισέ του check-in είναι ουσιαστικά η τελευταία που παίρνει ο επισκέπτης. Οπότε η χωρίς προβλήματα λειτουργία των εκεί συστημάτων είναι σημαντική για το ΔΑΑ.

Όπως φυσικά είναι σημαντική γιατί πρόκειται για μία από τις κρίσιμες υποδομές του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εκεί που καμία αεροπορική εταιρεία δεν θέλει να υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Γι’ αυτό και η προμήθεια του εξοπλισμού για το πρόγραμμα CUTE (Common Use Terminal Equipment), ήτοι των υπολογιστών που χρησιμοποιούν όλες οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να έχουν πρόσβαση μέσα από μία κοινή υποδομή στα κεντρικά συστήματα τους ήταν μία κρίσιμης σημασίας απόφαση.

Το ΔΑΑ επέλεξε τους επιτραπέζιους υπολογιστές ThinkCenter M73 και M700 της Lenovo και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να πει κανείς ότι τους δικαίωσε καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της επιχειρηματικής μονάδας πληροφοριακών συστημάτων και επικοινωνιών του «Ελευθέριους Βενιζέλος» ο αριθμός των βλαβών από το 2015 που έχει εγκατασταθεί ο σχετικός εξοπλισμός και λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο είναι μονοψήφιος! Και βοηθά στην επίτευξη ενός ακόμη στόχου που είναι η απόκριση στις βλάβες εντός 2 λεπτών και η επίλυση τους σε 15.

Το γενικότερο αποτέλεσμα είναι πάντως μία υποδομή που λειτουργεί απρόσκοπτα, δίνοντας μία καλύτερη εικόνα για τη χώρα μας σε όλους τους επισκέπτες και ταξιδιώτες.