ΕΛΛΑΔΑ

Κίναρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου του νησιού

Κίναρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοναδικής κατοίκου του νησιού
ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κίναρο εδώ και τρεις ημέρες, καθώς αγνοείται η τύχη της μοναδικής κάτοικου του νησιού.

Για τον εντοπισμό της κυρίας Ειρήνης έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, ενώ ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πέταξε πάνω από το νησί χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα θα σταλεί Super Puma με το οποίο θα μεταφερθούν και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν, ωστόσο προς το παρόν αυτό έχει καταστεί αδύνατο λόγω των ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής στις 28 Δεκεμβρίου είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι της έχει συμβεί κάτι κακό»

Ο γιος της 74χρονης, μιλώντας στο Star είπε πως τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του το βράδυ της Δευτέρας.

«Κατά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, της τηλεφώνησα και μίλησα μαζί της. Ήταν όλα καλά. Κάποια στιγμή κόπηκε η γραμμή λόγω τεχνικού προβλήματος, ξανακάλεσε και της μίλησα. Την επόμενη μέρα όμως δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί της, ούτε στο σταθερό, ούτε στο κινητό τηλέφωνο, με την ειδοποίηση να μου λέει ότι υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που δεν είναι εφικτή η επικοινωνία», είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο νησί επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους και βροχές και πιθανόν σε αυτό να οφείλεται η βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο.

«Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι της έχει συμβεί κάτι κακό. Δε θέλω να βάζω με το μυαλό μου ότι έχει πάθει κάτι», ανέφερε ο γιος της αγνοούμενης.

Ποια είναι η κυρά Ρηνιώ

Η κυρά Ρηνιώ έμαθε να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της, καθώς μπορεί να κάνει μέχρι και 20 ημέρες χωρίς να φτάσει το καϊκάκι από την Αμοργό που της μεταφέρει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Παράλληλα, φροντίζει τα ζώα της, το σπίτι της, αλλά και το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους το 2016.

Η ίδια σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί, εξαφανίστηκε από το ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», λίγο μετά τις 2.45 π.μ., στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου. Σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Στην περιοχή βρέθηκαν οι σοροί του κυβερνήτη υποπλοίαρχου Αναστασίου Τουλίτση, του συγκυβερνήτη υποπλοίαρχου Κωνσταντίνο Πανανά και του χειριστή ραντάρ επιφανείας σημαιοφόρου Ελευθέριου Ευαγγέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ