ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Πάνω από ένα μέτρο χιόνι στην Καρυά – Αποκλείστηκαν σπίτια

Κακοκαιρία: Πάνω από ένα μέτρο χιόνι στην Καρυά – Αποκλείστηκαν σπίτια
INTIME/ ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Τα προβλήματα που άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μετρούν οι κάτοικοι της Καρυάς του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο ενώ ακόμη και σήμερα υπήρχαν αποκλεισμένα σπίτια και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με το TvStar, η δημοτική αρχή βρίσκεται στον πλευρό των κατοίκων προσπαθώντας να αποκαταστήσει τα προβλήματα.

Χανιά: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η έντονη χαλαζόπτωση σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στην πόλη των Χανίων, ενώ τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει παγετός.

Χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι στον κόμβο Γαλατά της Εθνικής οδού Χανίων - Κισσάμου χρειάστηκε να παρέμβουν μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι και να αποφευχθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ