ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Προσφυγόπουλο το πρώτο μωρό του 2020

Μυτιλήνη: Προσφυγόπουλο το πρώτο μωρό του 2020
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Προσφυγόπουλο είναι το πρώτο μωρό που έκανε ποδαρικό το 2020 στη Μυτιλήνη της προσφυγικής -  μεταναστευτικής κρίσης.

Το υγιέστατο αγοράκι από το Ιράκ γεννήθηκε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου. Γεννήθηκε με καισαρική τομή και είναι ένα από τα οκτώ παιδιά προσφύγων που γεννήθηκαν μέσα σε δύο μέρες.

«Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες, οι οκτώ είναι παιδιά μεταναστριών. Αρκεί να σας πω ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη μαιευτική κλινική και έχουμε πάρει και 4 κρεβάτια από την ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται δίπλα. Αν έρθει σήμερα ένα περιστατικό, δεν έχω κρεβάτι για να το αντιμετωπίσω» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής, Παναγιώτης Προβέντζας.

Τα μωρά που γεννήθηκαν τις πρώτες ώρες του 2020 και τις μητέρες τους επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης παραδίδοντάς τους ένα γούρι και δίνοντάς τους τις ευχές του.

Παράλληλα, επισκέφθηκε τους θαλάμους του Μαιευτικού τμήματος, είδε την σημερινή κατάσταση και συζήτησε με τους γιατρούς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συμφώνησε ότι απαιτείται γενναία κρατική ενίσχυση υποσχόμενος ότι το θέμα θα το θέσει και στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ