ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Στα «λευκά» ο Χορτιάτης - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Στα «λευκά» ο Χορτιάτης - Πού χρειάζονται αλυσίδες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα «δόντια» του έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τοκύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» καθώς ένα λευκό... πέπλο «ντύθηκε» από νωρίς το πρωί της Κυριακής το όρος Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη

 

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους στο καταφύγιο του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και λειτουργεί κανονικά για όσους θέλουν να χαρούν το λευκό τοπίο.

«Είναι το πρώτο χιόνι του 2020» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σουζάνα Γεωργουλή, εκ των διαχειριστών του καταφυγίου, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει ανοικτό και τα Θεοφάνεια. Η προσέγγιση στο καταφύγιο γίνεται είτε οδικώς είτε μέσω ορειβατικού μονοπατιού με πορεία μιάμιση ώρας.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει πέσει αισθητά από το πρωί ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-προς το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας», Καστοριάς – Φλώρινας, από 25ο έως 28ο χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου) και Φλώρινας-Καστοριάς, (μέσω Βιτσίου), από 20ο μέχρι 30ο χιλιόμετρο.

xortiatis ape2


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ