ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση στη Θήβα

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση στη Θήβα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Πυκνή και έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Θήβας. Σε λίγα λεπτά η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας καλύφθηκε με χιόνι, από το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια της Θήβας έως και το 110 χιλιόμετρο στο Κάστρο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αμέσως σήμανε συναγερμός και κινήθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Η χιονόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο.

Τα φαινόμενα περιορίστηκαν στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας στην περιοχή της Ευρυτανίας, στην περιοχή του Δομοκού, στο δρόμο Αμφίκλειας προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στα χωριά της Βοιωτίας και της Φωκίδας γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού όπου και είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Επίσης, έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην περιοχή της Αταλάντης στα χωριά Καλαπόδι, Ζέλι και Κυρτώνη όπου σε συνδυασμό με τη χιονόπτωση επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι παγώνει. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει διακοπεί η συγκοινωνία σε κανένα σημείο της Φθιώτιδας

«Ηφαιστίων»: Σαρώνει τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας - Πού θα χιονίσει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ