ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια στο Νείλο για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Θεοφάνεια στο Νείλο για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Με τη ρίψη του τιμίου Σταυρού στο Νείλο από τον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, γιόρτασε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τα Θεοφάνεια. Αλλά και στις Εκκλησίες του Καΐρου , την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως και τον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προηγήθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού.

Το τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε από το πρωί δεκάδες παροίκους να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στους ναούς και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το από δεκαετιών έθιμο της ρίψης του Σταυρού στο Νείλο.


Την ημέρα των Θεοφανείων έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου .
Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ευχαρίστησε τον ΕΝΟΚ, ο οποίος για άλλη μια φορά άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί την παροικία και την εκκλησία για να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στον Αγιασμό των Υδάτων παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Ν. Γαριλίδης, η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ. Ανδρέας Γιόσρι και Λεωνίδας Φοντριέ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Σοφιανού μαζί με την Ε.Κ.Κ χρηματοδότησαν την ανακαίνιση του Κοινοτικού Ναού, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ