ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο τρεις Αφρικανοί μετά την επίθεση Αφγανού στον καταυλισμό της Μόριας

Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο τρεις Αφρικανοί μετά την επίθεση Αφγανού στον καταυλισμό της Μόριας
ΙΝΤΙΜΕ

Ένας 20χρονος Αφρικανός νοσηλεύεται από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σε κρίσιμη κατάσταση, με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά από επίθεση ενός Αφρικανού, κατά την οποία δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά. 

Ο 20χρονος, ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο, τραυματίστηκε από 27χρονο Αφγανό που έχει συλληφθεί όταν επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας για να δει ομοεθνείς του που διαμένουν εκεί. Σημειώνεται ότι ο Αφρικανός διέμενε σε δομή στην πόλη της Μυτιλήνης ως μέλος ευάλωτης κατηγορίας αιτούντα άσυλο. Και αυτό γιατί είναι διασωθείς ναυαγίου βάρκας, με την οποία ήρθε τον περασμένο Ιούνιο.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται, επίσης, άλλοι δύο άλλοι Αφρικανοί, που τραυματίσθηκαν από τον ίδιο Αφγανό, των οποίων η κατάσταση της υγείας είναι καλύτερη.

Και οι τρεις Αφρικανοί αντιστάθηκαν όταν ο Αφγανός αποπειράθηκε να τους πάρει τα κινητά τηλέφωνα που είχαν. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συμβάντος ήταν και οι συγκρούσεις μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου, έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, οι οποίες και αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με τη χρήση χημικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ