ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός ο δήμαρχος Δέλτα στη δημιουργία εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες

Θετικός ο δήμαρχος Δέλτα στη δημιουργία εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες

Την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας κ. Βίτσα ώστε να ενημερωθεί λεπτομερώς για το σχεδιασμό του χώρου φιλοξενίας προσφύγων αλλά και για την συνδρομή του στρατού.

Ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ αφού η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε για τον προωθούμενο σχεδιασμό ενώ έκανε λόγο για διαχρονική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται κρίσιμα ζητήματα.

Όπως είπε ο κ. Φωτόπουλος, ο στρατός θα αναλάβει τη αναμόρφωση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει αρχικά 500 πρόσφυγες και στη συνέχεια 4.000. Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως ο χώρος είναι εγκαταλειλειμμένος και παραμελημένος για χρόνια κι ότι η διαδικασία μέχρι την εγκατάσταση των προσφύγων θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι, από τη στιγμή που η Ελλάδα κινδυνεύει -όπως είπε- με αποκλεισμό από τη Ζώνη Σένγκεν είναι ο τελευταίος που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη χώρα ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι έχουν προσφυγικό ιστορικό και ότι η αντίδραση σε καμία περίπτωση δεν έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Ο δήμαρχος Δέλτα είπε ακόμη ότι πρόκειται να προτείνει, κατά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Μουζάλα και Βίτσα, την χρήση των έτοιμων παραθεριστικών εγκαταστάσεων των στρατιωτικών, τα λεγόμενα ΚΑΟΑ αντί να δαπανάται χρόνος και χρήμα για την δημιουργία νέων χώρων.

Ακούστε τι είπε ο κ. Φωτόπουλος στο CNN Greece:

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ