ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μπακαρί: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Δολοφονία Μπακαρί: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο
ΙΝΤΙΜΕ

Διεκόπη η δίκη στο Μικτό Εφετείο Πατρών, για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου το 2017.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο, διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διαδικασίας για τις 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Τότε, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την αίτηση έφεσης που είχαν καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης, οι δικηγόροι της οικογένειας του νεαρού Μπακαρί και η οποία έγινε δεκτή για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο έβδομος για απλή σωματική βλάβη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον 33χρονο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, στο 34χρονο ποινή κάθειρξης 10 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και στον 26χρονο ποινή φυλάκισης πέντε ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

ΜΠΑΚΑΡΙ


Πηγή: Facebook

Επίσης, είχαν κριθεί ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη δύο 19χρονοι και ένας 22χρονος, στους οποίους όμως αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι, δύο 23χρονοι και ένας 35χρονος κρίθηκαν αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

Επίσης, το δικαστήριο είχε αποφασίσει, να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μεϊδάνης είχε προτείνει, κατά την αγόρευσή του, την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η οικογένεια του θύματος, που είχε έρθει δύο φορές από τις ΗΠΑ για την δίκη, στο τέλος, είχε εκφράσει απογοήτευση για την πρωτόδικη απόφαση και άσκησε έφεση, γιατί θεώρησαν ότι, οι ποινές δεν ήταν ανάλογες για ένα τόσο βίαιο έγκλημα που διεπράχθη, την οποία έκανε δεκτή ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ