ΕΛΛΑΔΑ

Έρρικα Μπρόγιερ: Το τελευταίο «αντίο» στην καλλιτέχνιδα

Έρρικα Μπρόγιερ: Το τελευταίο «αντίο» στην καλλιτέχνιδα
ΙΝΤΙΜΕ

Συνεργάτες, συγγενείς και φίλοι σήμερα λένε το τελευταίο «αντίο» στην Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία πέθανε στις 8 Ιανουαρίου σε ηλικία 77 ετών.

Η κόρη που απέκτησε με τον Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ζήτησε αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο Σπίτι του Ηθοποιού ή στο Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ποια ήταν η σπουδαία ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της.

Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Μεταξύ των έργων στα οποία έχει συμμετάσχει είναι τα: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ’ έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ