ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Εικόνες από το drone της αστυνομίας για τις επιχειρήσεις σε Ματρόζου και Παναιτωλίου

Κουκάκι: Εικόνες από το drone της αστυνομίας για τις επιχειρήσεις σε Ματρόζου και Παναιτωλίου
ΕΛΑΣ

Βίντεο από το drone της αστυνομίας από τις χθεσινές επιχειρήσεις στις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, στην οδό Ματρόζου, οι άγνωστοι, που ανακατέλαβαν το κτήριο, αποτυπώνονται να ρίχνουν όγκους από πέτρες, τσιμεντόλιθους ακόμη και έπιπλα στα κεφάλια των αστυνομικών.

«Παρών» στη διαδικασία της επιχείρησης ήταν εισαγγελέας, ο οποίος, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει προσωπικά την ένταση των επιθέσεων στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό των σκηνών που έλαβαν χώρα στην Ματρόζου, είναι ότι στο τέλος της επιχείρησης οι στολές που φορούσαν οι αστυνομικοί είχαν αλλάξει χρώμα, καθώς οι κουκουλοφόροι πετούσαν πάνω τους κουβάδες με μπογιές.

Δείτε τα βίντεο από το drone της αστυνομίας:

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των συλληφθέντων

Έξι αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 20 συλληφθέντων.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν συνολικά 21 συλληφθέντεςμε δύο δικογραφίες. Μεταξύ των προσαχθέντων στην Εισαγγελία ήταν και η ανήλικη κόρη γνωστού ηθοποιού, η οποία με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για τους υπόλοιπους 20 ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο.

Οι εμπλεκόμενοι στην πρώτη δικογραφία διώκονται, κατά περίσταση, για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας και βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Για τη δεύτερη δικογραφία η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απείθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ