ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια, με τις Αρχές να προχωρούν σε 20 προσαγωγές.

Πάνοπλοι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ομάδες της ΟΠΚΕ, έκαναν ελέγχους με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας πρόκειται να ακολουθήσει αργά το βράδυ σήμερα.

Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο υπό κατάληψη από ομάδες αντιεξουσιαστών κτήρια στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, από τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε τα δύο κτήρια, με τους καταληψίες να πετούν από τις ταράτσες των κτηρίων διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές- στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί με σιδεροτροχό προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ φορούσαν τα κράνη τους και κρατούσαν τις ασπίδες τους για να προφυλαχθούν. Παράλληλα, απέκλεισαν όλη την περιοχή και όλα τα σημεία από όπου θα μπορούσαν να φύγουν τα άτομα. Drone της αστυνομίας μετέδιδαν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ραγκούσης: Αν τολμούν ας πάνε Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης στα Εξάρχεια

Ανάρτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια έκανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης:

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει σε αυτήν:

«“Στα Εξάρχεια δεν μπορείς να περπατήσεις βράδυ, με εξαίρεση δύο κεντρικούς δρόμους.”
Αν ήμουν δημοσιογράφος, αυτήν τη φράση κατοίκου θα επέλεγα ως τίτλο της πολύ ουσιαστικής συζήτησης που μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο, είχαμε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.
Ο διάλογος με τους κατοίκους ήταν από κάθε άποψη υποδειγματικός και διοργανώθηκε από την Ο.Μ. Εξαρχείων με εξαιρετική επιτυχία.

Παρήγαγε δε, σημαντικές νέες ιδέες ως πρώτη ύλη για την επεξεργασία ενός συνολικού σχεδίου υπέρβασης της πολυεπίπεδης κρίσης των Εξαρχείων. Ένα σχέδιο που προφανώς περιλαμβάνει το ρόλο της αστυνομίας, αλλά δεν αρχίζει και τελειώνει σε αυτήν.

Αν θέλουν και τολμούν ας πάνε και οι ίδιοι-ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Χρυσοχοίδης-να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους, που αντί για ασφάλεια το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ