ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επιχείρηση στην Ματρόζου

Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επιχείρηση στην Ματρόζου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Συχνή παρουσία στην κατάληψη της οδού Ματρόζου αλλά και στην κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου προέκυψε από την έρευνα των αποτυπωμάτων ότι είχαν δύο από τους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας το Σάββατο στο Κουκάκι.

Πρόκειται για την 16χρονη κόρη γνωστού ηθοποιού, καθώς επίσης και για τον κεντρικό διαχειριστή των καταλήψεων στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποτελέσματα των αποτυπωμάτων, που είχε ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου, προέκυψε ότι τα δύο αυτά άτομα είχαν αφήσει τα αποτυπώματά τους σε σταθερά σημεία μέσα στο κτήριο και είχαν εντοπιστεί από τον Δεκέμβριο του 2019.

Συνολικά στην οδό Ματρόζου, σε σύνολο 35 πειστηρίων ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα ενώ σε

ολόκληρο το κτήριο βρέθηκαν μόνο τέσσερα αποτυπώματα.

Αντίστοιχα στην οδό Παναιτωλίου, από 18 πειστήρια δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέυθησαν μόνο τέσσερα αποτυπώματα.

Στην οδό Αρβάλης από τα 12 πειστήρια δεν υπήρξε κανένα αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ταυτοποιήθηκαν μόνο δύο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αφήνει να εννοηθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα που είχαν βρεθεί στις καταλήψεις είχαν καθαριστεί για να μην βρεθούν αποτυπώματα. Η έρευνα συνεχίζεται για DNA.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων - καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Στην Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα

οποία ταυτοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια!

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα!

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων ανευρέθησαν τρία μόνον αποτυπώματα! Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν μόνο 10 αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που ανευρέθη στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά

γράμμα.

Παρόλα αυτά η Αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ