ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στους Παξούς: Συνεχίζονται οι έρευνες - Δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα

Τραγωδία στους Παξούς: Συνεχίζονται οι έρευνες - Δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα
Φωτογραφία αρχείου ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 21 διασωθέντες του ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα και είναι καλά στην υγεία τους, είναι διαφορετικών εθνοτήτων. Ειδικότερα, 10 από αυτούς είναι από το Αφγανιστάν, δύο από τη Συρία, τέσσερις από το Πακιστάν, δύο από το Ιράν, δύο από το Ιράκ και ένας από τη Σομαλία.

Οι 12 νεκροί δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ μεταξύ των διασωθέντων και των θανόντων δεν υπάρχουν παιδιά, αφού πρόκειται για άτομα ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μέχρι στιγμής, οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες «ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος έφτανε περίπου τους 50, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των αγνοουμένων».

Οι έρευνες σήμερα συνεχίζονται με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, εντούτοις το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και βυθίστηκε «παρασύροντας μαζί του», σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, «πολλά άτομα στο βυθό», δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Οι προανακρίσεις συνεχίζονται και μέχρι αυτή την ώρα βέβαιος είναι μόνο ο προορισμός που είχαν οι μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ιταλία, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί επισήμως ο τόπος της αναχώρησης τους και ο τρόπος της διακίνησής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ