ΕΛΛΑΔΑ

«Αυτό ήταν δολοφονική ενέργεια»: Ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών για την κατάληψη της Ματρόζου

«Αυτό ήταν δολοφονική ενέργεια»: Ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών για την κατάληψη της Ματρόζου
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

«Αυτό ήταν δολοφονική ενέργεια. Ήθελαν να μας σκοτώσουν. Είναι απαράδεκτο να λένε ότι ήταν ένα πλημμέλημα». 

Αυτό έλεγαν σήμερα αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των αντιεξουσιαστών στην Ματρόζου και δέχτηκαν ωμή βία από τους συλληφθέντες.

Η αντίδραση των αστυνομικών στο γεγονός ότι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος ήταν πολύ μεγάλη, με το σωματείο των Ειδικών Φρουρών σε ανακοίνωσή του να κάνει λόγο για απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, θα προχωρήσουν μαζί με τους δικηγόρους τους, την κ. Βαρελά και τον κ. Πλεύρη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χαρακτηριστούν απόπειρα ανθρωποκτονίας οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων από τη Ματρόζου.

Η ανακοίνωση

Σε ό,τι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στου δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στου θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ