Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Λεβίθα, Παναγιά και Οινούσσες
Ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λεβίθα -βορειοανατολικά της Αμοργού- στα 20.000 πόδια στις 10:02, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.
Περαιτέρω, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια, στις 10:45 και στις 10:48.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.
Η Λέβιθα είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με τη βόρεια Αμοργό και τη νησίδα Κίναρο. Είναι, επίσης, μία από τις σημαντικές περιοχές για την προστασία των πουλιών και έχει ενταχθεί στις δράσεις για την προστασία του μαυροπετρίτη και του αιγαιόγλαρου.
Το σοκ που άλλαξε την τηλεόραση: Γιατί το «Members Only» των Sopranos είναι αριστουργηματικό
07:56
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει και προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ανασχηματισμός και η στρατηγική Ανδρουλάκη
07:53
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Το manual για τα χεράτα και τα φορετά
07:45
Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone που εντοπίστηκε στη Σαουδική Αραβία
07:31