ΕΛΛΑΔΑ

Και η ομάδα ΔΙΑΣ από σήμερα σε περιπολίες στα Εξάρχεια

Και η ομάδα ΔΙΑΣ από σήμερα σε περιπολίες στα Εξάρχεια
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μέσα στην περιοχή των Εξαρχείων με συχνές διελεύσεις και περιπολίες αστυνόμευσης βρίσκεται από το πρωί η ομάδα ΔΙΑΣ.

Μετά τις απανωτές επιχειρήσεις στην πλατεία Εξαρχείων κατά τις εγκληματικότητας, οι επιτελείς της Ασφάλειας προχώρησαν τα επιχειρησιακά τους σχέδια και ομάδες ΔΙΑΣ βρίσκονται σε περιπολίες σε κεντρικούς δρόμους μέσα στα Εξάρχεια, πως συμβαίνει σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Σήμερα Πέμπτη, έγιναν περιπολίες στις οδούς Καλλιδρομίου, Ερεσού και Πατησίων, ενώ το νέο επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει τακτές διελεύσεις κάθε φορά σε διαφορετικά δρομολόγια, αλλά και σε σημεία των Εξαρχείων που αποτελούσαν «απαγορευμένοι» δρόμοι για τη διέλευση αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, η ομάδα «Δράση» -που ενισχύεται με την απόκτηση κι άλλων αστυνομικών στους ήδη 1.500 νεοπροσλαμβανόμενους- αναμένεται να αναλάβει ένα βασικό κομμάτι περιπολιών, δεδομένου μάλιστα ότι θα αυξηθούν σε πέντε οι ομάδες που θα βρίσκονται στους δρόμους κάθε εξάωρο.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθούν οι ομάδες της ΟΠΚΕ και από 30 θα γίνουν 40, ενώ ο τομέας δράσης τους θα είναι κυρίως η δυτική Αττική και θα επεκτείνεται από τον Ωρωπό μέχρι το Λαύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ