ΕΛΛΑΔΑ

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Υπουργείο Υγείας

Έως 162 ασθενείς και 2.150 συνεδρίες αιμοκάθαρσης το μήνα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει η νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, στην πλήρη ανάπτυξή της. Σήμερα στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται 67 ασθενείς, με μηνιαία δυνατότητα πραγματοποίησης 870 συνεδριών.

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έγιναν την Πέμπτη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, που κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα χρόνια της κρίσης, υπό οποιαδήποτε διοίκηση ή πολιτική ηγεσία.

Χαρακτήρισε «στολίδι» για το ΕΣΥ τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Λαμίας, κάνοντας αναφορά σε όλους τους προκατόχους του που εργάστηκαν για τη λειτουργία της, επισημαίνοντας ότι «μετά από 45 χρόνια μεταπολίτευσης και 10 δύσκολα χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δε χωρούν μικροπολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις στο χώρο της Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως θα επισκεφθεί ξανά σύντομα τη Φθιώτιδα, για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ