ΕΛΛΑΔΑ

Μάγδα Φύσσα: Δεν ήμουν ενήμερη για την πρόταση Βαρουφάκη

Μάγδα Φύσσα: Δεν ήμουν ενήμερη για την πρόταση Βαρουφάκη
intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με δήλωσή της η κυρία Μάγδα Φύσσα αναφέρει ότι δεν ήταν ενήμερη για την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να την προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι την πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Φύσσα ευχαριστεί τον κ. Βαρουφάκη, ωστόσο όπως λέει δεν μπορεί να αποδεχτεί την πρότασή του, γιατί έχει αφιερώσει τις δυνάμεις της στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και διότι δεν ασχολείται με την πολιτική.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Φύσσα έχει ως εξής:

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

ΜέΡΑ25: Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε τιμητική την πρότασή μας

Απαντώντας στα σχόλια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρόταση του ΜέΡΑ25 για το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα στην προεδρία, το κόμμα δήλωσε ότι «Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ25, «όπως είπε ο Γραμματέας μας», κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα».

Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» - και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Την ίδια στιγμή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ