ΕΛΛΑΔΑ

Μάνος Κόνσολας: Στήριξη στη Σάμο για τις συνέπειες του μεταναστευτικού

Μάνος Κόνσολας: Στήριξη στη Σάμο για τις συνέπειες του μεταναστευτικού

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νησιών του Αιγαίου που έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στη κοινή συνάντηση που είχε, την Παρασκευή, αν με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι επιπτώσεις των μεταναστευτικών ροών στην τοπική κοινότητα και τον τουρισμό και οι τρόποι άμβλυνσης μέσα από ενέργειες αποκατάστασης της τουριστικής φήμης του νησιού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε δράσεις που θα υλοποιηθούν από τον ΕΟΤ για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας και προβολής της Σάμου.

«Σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες προβολής και προώθησης που θα αποκαθιστούν και θα οχυρώνουν την εικόνα του νησιού που επλήγη από το κύμα μετανάστευσης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Είναι αυτονόητη η στήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ στις προσπάθειες της αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού, στον τομέα της επικοινωνίας και προβολής του νησιού» ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ