Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κεφαλονιά
Για πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ενώ όπως είπε αναμένονται και νέοι μετασεισμοί μετά τα 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί του Ιονίου τα ξημερώματα της Κυριακής.
«Δυστυχώς όπως βλέπετε δεν έχουμε τους μετασεισμούς που περιμένουμε… πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο», υπογράμμισε ο κ. Τσελέντης, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, καθώς «το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή δεν μας έχει δώσει πάνω από πέντε (Ρίχτερ)».
Τέλος ο καθηγητής σεισμολογίας εξαίρει τη στάση του νέου γ.γ. πολιτικής προστασίας.
«Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός επικοινώνησε μαζί μου ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτός ο άνθρωπος με έχει εντυπωσιάσει για το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που έχει. Σας υπενθυμίζω ότι ήταν από τους κύριους συντάκτες του νέου νόμου περί πολιτικής προστασίας που πρόσφατα απέκτησε η Ελλάδα».
Βενεζουέλα: Κραυγή αγωνίας στα ερείπια - Τουλάχιστον 950 νεκροί και πάνω από 50.000 αγνοούμενοι
08:08
Νέα Ζηλανδία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες κάτοικοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις
08:03
Αν αύριο έρχονταν εξωγήινοι στη Γη, τι θα… έτρωγαν; Επιστήμονες απαντούν
08:00
Γιατί η Βρετανία άλλαξε έξι πρωθυπουργούς σε 10 χρόνια: Ο ρόλος του Brexit και οι προκλήσεις
07:54