Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στην Κεφαλονιά
Για πιθανότητα να πραγματοποιηθούν κατολισθήσεις στην Κεφαλονιά προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ενώ όπως είπε αναμένονται και νέοι μετασεισμοί μετά τα 4,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί του Ιονίου τα ξημερώματα της Κυριακής.
«Δυστυχώς όπως βλέπετε δεν έχουμε τους μετασεισμούς που περιμένουμε… πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο», υπογράμμισε ο κ. Τσελέντης, εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, καθώς «το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή δεν μας έχει δώσει πάνω από πέντε (Ρίχτερ)».
Τέλος ο καθηγητής σεισμολογίας εξαίρει τη στάση του νέου γ.γ. πολιτικής προστασίας.
«Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός επικοινώνησε μαζί μου ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτός ο άνθρωπος με έχει εντυπωσιάσει για το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που έχει. Σας υπενθυμίζω ότι ήταν από τους κύριους συντάκτες του νέου νόμου περί πολιτικής προστασίας που πρόσφατα απέκτησε η Ελλάδα».
Υποβρύχιος έλεγχος στο πλοίο «Κίσσαμος» που προσάραξε στη Μήλο: Ψάχνουν τα αίτια του μπλακ άουτ
09:32
Tasty news: Τα πιο σημαντικά γευστικά ραντεβού που αξίζουν μία θέση στην ατζέντα μας
09:30
Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός φορτηγού με οικοδομικά στην Εγνατία Οδό - Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα
09:24
Bookreads - Δημήτρης Ρόκος: «Kανένα έργο δεν σταματά ποτέ να μεταβάλλεται»
09:17