ΕΛΛΑΔΑ

Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων «οδήγησαν» τους εκτελεστές στην ταβέρνα

Βάρη: Οι σύζυγοι των θυμάτων «οδήγησαν» τους εκτελεστές στην ταβέρνα
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία σε ταβέρνα της Βάρης, θέλει τις γυναίκες των δύο θυμάτων, που ήρθαν στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών, να οδήγησαν τους εκτελεστές στην ταβέρνα.

«Άνθρωποι σαν τους δυο Μαυροβούνιους, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Σίγουρα τις γυναίκες και τα παιδιά τους θα τα έφερναν στη χώρα μας με τη μέγιστη προστασία», δήλωσε στο Star ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Όπως δήλωσαν οι δύο γυναίκες από τη Σερβία, ταξίδεψαν στην Αθήνα πριν από 1,5 μήνα και ενδέχεται το ταξίδι τους να είναι αυτό που «πρόδωσε» τη θέση των δύο μαφιόζων.

Οι δυο γυναίκες έχουν εκφράσει την επιθυμία στις Αρχές να φύγουν από τη χώρα μας όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και μια τραπεζική κάρτα που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους δυο Μαυροβούνιους μπορεί να οδηγήσουν στους εκτελεστές.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό των σπιτιών όπου έμεναν οι δυο Μαυροβούνιοι. Εκτιμούν ότι θα είναι κάπου στα νότια προάστια κι εκεί θα βρουν στοιχεία για τη ζωή τους στην Ελλάδα. Από πότε έμεναν εκεί; Αν βρεθεί π.χ. ηλεκτρονικός εξοπλισμός, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά. Οι δύο 44χρονοι με τα κροατικά πλαστά διαβατήρια μπήκαν στη χώρα μας χωρίς να κινήσουν υποψίες κι έκαναν τη ζωή τους, με πολλή προσοχή.

Οι εκτελεστές με τα μαύρα

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο της αδίστακτης ομάδας των εκτελεστών λίγο πριν αλλά και αμέσως μετά το μακελειό έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN TV. Σε αυτές, διακρίνονται οι τέσσερις σωματώδεις άνδρες να βρίσκονται στην οδό Κεφαλλήνιας. Με αργά βήματα να κατευθύνονται προς την ταβέρνα όπου τρώνε αμέριμνοι τα θύματα με τις οικογένειες τους.

Λίγη ώρα πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο Μαυροβούνιων ένα άτομο έφτασε έξω από την ταβέρνα όπου διαπίστωσε πού κάθονταν τα θύματα μέσα στην ταβέρνα. Το σχέδιο τους έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή. Ένας από τους τέσσερις εκτελεστές φαίνεται να είναι λίγα βήματα πιο μπροστά από του υπόλοιπους τρεις οι οποίοι κινήθηκα σε σφιχτό σχηματισμό.

Πρόκειται για κινήσεις που δείχνουν απόλυτο επαγγελματισμό αλλά την προσήλωση που έχουν στο στόχο τους. Οι εκτελεστές φορούν στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα κοντά μπουφάν και καπέλα ενώ αδιαφορούν για το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που τους καταγράφουν.

Η ομάδα των τεσσάρων μέσα σε λίγο χρόνο καλύπτει την απόσταση και φτάνει στην ταβέρνα. Μπαίνουν μέσα και χωρίς δισταγμό εκτελούν τους τα θύματά τους που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα της Σερβίας.

Ψάχνουν το κρησφύγετο

Σαράντα οκτώ ώρες μετά το διπλό φονικό οι Αρχές αναζητούν ακόμη το κρησφύγετο των Μαυροβούνιων. Οι δύο τους γυναίκες το μόνο που αποκάλυψαν στους αστυνομικούς είναι ότι άλλαζαν σπίτι κάθε εβδομάδα και αυτό βρισκόταν πάντα σε πολυκατοικίες. Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν σταλεί τα κινητά τηλεφωνά των θυμάτων για να διαπιστωθεί με ποιους επικοινωνούσαν όσο βρίσκονταν στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό του επαγγελματισμού των δολοφόνων των δύο Μαυροβούνιων είναι ότι διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι το ένα θύματα είχε δεχτεί εννέα σφαίρες ενώ τα επτά τραύματα ήταν διαμπερή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ