ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων - Έκαψαν αυτοκίνητα στο Κολωνάκι

Συνεχίζεται το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων - Έκαψαν αυτοκίνητα στο Κολωνάκι
CNN Greece

Για τέταρτη νύχτα συνεχίστηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τέσσερα αυτοκίνητα βρέθηκαν καμένα στο Κολωνάκι, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι εμπρηστές περιέλουσαν με βενζίνη ένα πολυτελές τζιπ και του έβαλαν φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε δύο ακόμη οχήματα που κάηκαν ολοσχερώς.

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακόμη αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν, ενώ εννέα άτομα που προσήχθησαν αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το εμπρηστικό μπαράζ.

82314005 846797559097855 1232024159270207488 n


Πηγή: CNN Greece

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον επιχειρησιακό βραχίονα

Ένα ενιαίο κέντρο συντονισμού με παλιά άτομα στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για τρομοκρατία θεωρούν οι επιτελείς της Κατεχάκη ότι βρίσκεται πίσω από τις συντονισμένες επιθέσεις, τις τελευταίες ημέρες με εμπρησμούς σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ανάλογα με την περιοχή που «χτυπούν», δεν αποκλείουν σε αυτό το συντονιστικό κέντρο να παίρνουν μέρος άτομα από την πρώην κατάληψη της Κουβέλου στο Μαρούσι ή πρόσωπα που έδιναν «το παρών» στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί μπροστά σε μια νέα δεξαμενή του αντάρτικου πόλης με αχαρτογράφητα μέλη.

Όπως έχει αποδειχτεί τουλάχιστον το 75% των πρόσφατων προσαγωγών που έχει κάνει η αστυνομία ήταν άτομα τα οποία δεν είχαν απασχολήσει ποτέ για κανένα λόγο την ασφάλεια και ήταν εντελών άγνωστα για το τμήμα της κρατικής. Οι ηλικίες τους είναι από 15 έως 20 χρόνων και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αποτελούν άτομα τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται για τις εμπρηστικές ενέργειες.

Οι αναλυτές τη αστυνομίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο νέος κύκλος καταδρομικών επιθέσεων έχει ως αιτία όχι μόνο τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις και Εξάρχεια αλλά και το νέο «όχι» σε άδεια στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το πρωί της Τετάρτης για πάνω από τέσσερις ώρες ήταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σε ευρεία σύσκεψη, όπου έδωσε κατευθύνσεις στην Ασφάλεια Αττικής για εντατικοποίηση των ερευνών και του πληροφοριακού δικτύου ενώ ζήτησε από τον προϊστάμενο της Άμεσης Δράσης να ενισχυθούν οι περιπολίες ειδικά τις βραδινές ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ