ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση του Mr Bitcoin με «πυρά» προς Σακελλαροπούλου

Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση του Mr Bitcoin με «πυρά» προς Σακελλαροπούλου
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε νέες καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης του «Mr Bitcoin», κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, προχώρησε η συνήγορος υπεράσπισης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνδυάζοντάς τες με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η συνήγορος του Ρώσου κρατούμενου κατήγγειλε ότι δεν του επιτρέπουν να επικοινωνήσει με τον Ρώσο δικηγόρο του προσθέτοντας ότι οι τηλεφωνικές του επαφές ελέγχονται.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται εδώ και 33 ημέρες σε απεργία πείνας. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, του έχει απαγορευτεί να καλεί οποιονδήποτε άλλο εκτός από την ίδια, ενώ πρόσφατα εμποδίστηκε η εξέτασή του από γιατρό που απέστειλε η Πρεσβεία της Ρωσίας.

mr.bitcoin


Πηγή: Βαράκλας Μιχάλης/Intime

«Ο Αλεξάντερ με πήρε τηλέφωνο μέσω του φρουρού της Εξωτερικής φρουράς. Ελέγχουν πλέον και ποιον καλεί. Μου παραπονέθηκε ότι δεν του επέτρεψαν να καλέσει τον Ρώσο δικηγόρο του. Ζήτησα εξηγήσεις από τον φρουρό, ο οποίος μου δήλωσε ότι "δεν επιτρέπεται, γιατί δεν έχει διασταυρωθεί ο αριθμός κλήσης"! Στη συνέχεια μου έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Αλεξάντερ. Παρεμπόδιση επικοινωνίας με συνήγορο αλλά και έλεγχος περιεχομένου επικοινωνίας κρατουμένου, ασθενούς, απεργού πείνας. Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Τσιάρας ακούν ή είναι απασχολημένοι με την "προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ το κράτος δικαίου;"», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook η κ. Κωνσταντοπούλου.

Tην περασμένη Τρίτη, οι δύο Έλληνες συνήγοροι του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του Mr Bitcoin καταγγέλλοντας πρωτοφανή και αηδιαστικό παρεμβατισμό στην υπόθεσή του.

Ο Ρώσος υπόδικος, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραδοθεί στην Γαλλία, προκειμένου να δικαστεί εκεί για αδικήματα που του αποδίδουν οι γαλλικές αρχές.

Νωρίτερα, με αφορμή την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου στη θέση της ΠτΔ, η δικηγόρος και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» προχώρησε σε μία ενδεικτική ανασκόπηση των δικαστικών που ανέλαβαν πολιτειακά αξιώματα, γράφοντας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ