ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε διαρρήκτη… ταχυδακτυλουργό στο Κολωνάκι – Πώς δρούσε

Χειροπέδες σε διαρρήκτη… ταχυδακτυλουργό στο Κολωνάκι – Πώς δρούσε
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Έναν… ταχυδακτυλουργικό τρόπο είχε ανακαλύψει ένας Αλγερινός που είχε γίνει φόβος και τρόμος στο Κολωνάκι, καθώς μπορούσε με ένα ειδικά διαμορφωμένο διαρρηκτικό εργαλείο, να σπάει το πλαϊνό παράθυρο των αυτοκινήτων και να αρπάζει ό,τι έβρισκε μέσα σε αυτά.

Ο Αλγερινός χτυπούσε ακόμα και μέρα μεσημέρι και δεκάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έβρισκαν σπασμένα τα τζάμια των οχημάτων τους -και μάλιστα ακόμη και αν είχαν παρκάρει στους πιο κεντρικούς δρόμους του Κολωνακίου.

Στη φωτογραφία που δημοσιοποιεί το CNN Greece, φαίνονται τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο διαρρήκτης, που είχε χτυπήσει και σε περιοχές στο Μαρούσι.

Από το Δεκέμβριο και μετά, είχε μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε αποκλειστική περιοχή δράσης του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου κατάφεραν να συλλάβουν τον διαρρήκτη και να βάλουν ένα τέλος στη δράση του.

Την ίδια ώρα, ταυτοποίησαν δύο ακόμη συνεργούς του, που είναι πολύ πιθανό να είχαν το ρόλο του τσιλιαδόρου.

Επίσης, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, οι δράστες πολλές φορές πήγαιναν με νοικιασμένα οχήματα κοντά σε εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία και καφετέριες, με σκοπό να εντοπίσουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή εταιρικά, τα οποία πραγματοποιούσαν ολιγόλεπτη στάση και με τον… ταχυδακτυλουργικό τους τρόπο τα χτυπούσαν.

Οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ