ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού - Σε καραντίνα ασθενής

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού - Σε καραντίνα ασθενής
Φωτογραφία αρχείου PIXABAY

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού.

Πρόκειται για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη. Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μόλυνση από τον νέο κοροναϊό, ή για απλή γρίπη. Τα σίγουρα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, όπως αναφέρουν, θα είναι γνωστά αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασθενής είναι Κινέζος.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Σ.Τσιόδρας: Έχουμε διαχειριστεί περιστατικά συναγερμών

Μιλώντας στο CNN Greece, ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει διαχειριστεί περιστατικά συναγερμών, στα οποία κινητοποιήθηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, ο μηχανισμός του συστήματος υγείας. Άλλωστε στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεδριάζουμε καθημερινά σημειώνει.

Τα περιστατικά αυτά, αφορούν στην άφιξη Κινέζων στη χώρα μας, οι οποίοι εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, τα οποία προσομοιάζουν με αυτά του κοροναϊού. Τελικά αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν μία απλή γρίπη, αναφέρει ο καθηγητής.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο CNN Greece: Σφόδρα πιθανό να εκδηλωθεί κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ