ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ – καρέ η δράση του «μέτρ» των διαρρήξεων – Είχε «ρημάξει» κοσμηματοπωλεία

Καρέ – καρέ η δράση του «μέτρ» των διαρρήξεων – Είχε «ρημάξει» κοσμηματοπωλεία
CNN Greece

Είχε μετατραπεί σε «μετρ» των διαρρήξεων και φαίνεται πως είχε πολύ ακριβά γούστα, καθώς στόχος του ήταν πάντα πολυτελή και ακριβά κοσμηματοπωλεία.

Ανάμεσα σε αυτά που είχε διαρρήξει ήταν και το κατάστημα ενός από τους πιο γνωστούς και παλιούς κοσμηματοπώλες.

Η δράση του εντοπιζόταν κυρίως στα νότια προάστια. Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece αποτυπώνεται ο δράστης, λίγη ώρα πριν μπει και αφότου φεύγει από τα κοσμηματοπωλεία.

Με ειδικά, μικροσκοπικά εργαλεία που δεν άφηναν ούτε ίχνη ούτε και πολλές ζημιές στις τζαμαρίες, κατάφερνε να εισβάλλει στα καταστήματα και να αδειάζει τις προθήκες και όλα τα συρτάρια από τα ακριβά κοσμήματα.

Όταν χτυπούσε ο συναγερμός και έφτανε η αστυνομία ήταν ήδη αργά, καθώς είχε βάλει ήδη βάλει στο νοικιασμένο αυτοκίνητο όλα τα κλοπιμαία και είχε εξαφανιστεί.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση στη Γλυφάδα ένας άστεγος τον είδε την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα γνωστό κατάστημα και προσπάθησε να τον σταματήσει.

Τότε ο δράστης απείλησε ότι θα τον σκοτώσει με ένα μαχαίρι.

Με το αιχμηρό αντικείμενο στα χέρια, ο δράστης τον απείλησε πολλές φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η ομάδα «Δράση» φαίνεται, όμως, ότι έβαλε τέλος στη… δράση του διαρρήκτη, καθώς τον σταμάτησαν για έλεγχο στην Αθήνα και διαπίστωσαν ότι μέσα στο νοικιασμένο αυτοκίνητο είχε πάνω από 350 κλεμμένα κοσμήματα.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι βέρες ήταν το… αγαπημένο του κόσμημα, καθώς βρέθηκαν 280 δείγματα.

Οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» τον μετέφεραν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και λίγο μετά, οι αξιωματική προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του όπου βρήκαν ρούχα που ταυτοποιήθηκαν και με το υλικό από κάμερες ασφαλείας που διέθεταν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Νότιας Αττικής και στα οποία αποτυπώνεται ο δράστης με τα ίδια αυτά ρούχα να εισβάλλει σε κατάστημα.

Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί και η ύπαρξη συνεργού στις διαρρήξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ