Κοροναϊός: Άσκηση προσομοίωσης για ύποπτο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη
Άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού κοροναϊού 2019-nCoV, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την επιτυχή έκβαση της άσκησης.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στον πλήρη έλεγχο και επιχειρησιακό συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών, αναφορικά με την προετοιμασία και τη διακομιδή ύποπτου περιστατικού κοροναϊού από τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς και την υποδοχή του από το νοσοκομείο αναφοράς.
Στην άσκηση προσομοίωσης αξιολογήθηκε η επιχειρησιακή λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα όλων των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η εφαρμογή των κανόνων διακομιδής και υποδοχής ύποπτου περιστατικού κοροναϊού, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δομών και υγειονομικών αρχών (Υπουργείο Υγείας, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, ΕΟΔΥ, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΤΕΠ νοσοκομείου, Επιτροπή Λοιμώξεων νοσοκομείου).
Ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς στη χώρα. Η επόμενη άσκηση θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
Η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν - Τι αποκάλυψε ο Βανς
13:07
ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2027: Live η εξειδίκευση του μέτρου της απαγόρευσης των Social Media για τους ανήλικους κάτω των 15 ετών
13:00
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55