ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει σήμερα στο δικαστήριο η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της

Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει σήμερα στο δικαστήριο η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει σήμερα, Τετάρτη, η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017.

Η 32χρονη εφοριακός βρέθηκε νεκρή και έφερε συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ είχε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε για να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Το έγκλημα θα αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου θα διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Είκοσι μέρες μετά το άγριο έγκλημα συνελήφθη ο 58χρονος (τότε) Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος, αρχικά, ομολόγησε τη δολοφονία.

Τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Ο 58χρονος υποστήριξε ότι δύο άνδρες, τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη» και «Ψηλό», του υποσχέθηκαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την 32χρονη εφοριακό, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν ως ελεγκτής της εφορίας. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον Μανώλη Σοροπίδη και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

«Θέλω να μάθω ποιοι έβαλαν να σκοτώσουν το παιδί μου»

Για συμβόλαιο θανάτου έκανε λόγο ο πατέρας της άτυχης εφοριακού.

«Θέλω από τη δικαιοσύνη να πιέσει τον δολοφόνο για να πει ποιοι άλλοι ήταν μαζί του και ποιοι τον έβαλαν. Θέλουμε να πει ποιοι ήταν αυτοί που τον πλήρωσαν για να σκοτώσει το κορίτσι», τόνισε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, μιλώντας στο Open TV, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η δολοφονία της κόρης του ήταν συμβόλαιο θανάτου.

«Μου είχε πει η κόρη μου "μπαμπά είμαι στεναχωρημένη με απειλούν με διάφορες υποθέσεις της δουλειάς επειδή δεν χρηματίζομαι, για να τους κάνω τις βρωμιές τους"».

«Εκτός από τις μαχαιριές το παιδί μου είχε πάνω από 22 χτυπήματα στο σώμα του. Το κορίτσι πάλεψε. Πήγα εκεί και είδα. Δεν είχε μείνει τάφος, λουλούδι, γλάστρα. Το μπουφάν της ήταν κομμάτια, ενώ οι γύρω τάφοι είχαν γεμίσει αίμα. Καταστραφήκαμε, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Βλέπω τα άλλα μου παιδιά που μαραζώνουν. Αυτό που μας κρατάει είναι να δούμε ποιος ήταν αυτός που πλήρωσε για να σκοτωθεί το κορίτσι», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ