ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» στο Πήλιο – Ψύχος και χιονόνερο στον Βόλο

Κακοκαιρία: Το «έστρωσε» στο Πήλιο – Ψύχος και χιονόνερο στον Βόλο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτυπούν» τη χώρα τις τελευταίες ώρες, έκαναν την εμφάνισή τους και σε Πήλιο και Βόλο.

Ειδικότερα, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πυκνό χιόνι πέφτει αδιάκοπα από το ύψος της Πορταριάς, αλλά τα εκχιονιστικά μηχανήματα διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς προς όλους τους προορισμούς, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελούνται κανονικά ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς. Στα Χάνια το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειξαν -7 βαθμούς, αλλά η αίσθηση του κρύου είναι εντονότερη εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Άφθονο χιόνι υπάρχει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως είναι κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Στον Βόλο έβρεχε όλη τη νύχτα, ενώ από το πρωί πέφτει χιονόνερο, φυσάει δυνατά και το κρύο είναι πολύ έντονο. Στη θάλασσα οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. Το οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος» που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Βόλος - Σποράδες μετά τη Σκιάθο δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας, αφού έπνεαν τοπικά άνεμοι 8 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ