ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή στάση των αγροτών - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Σκληρή στάση των αγροτών - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Eurokinissi

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν και σήμερα αμετακίνητοι στα μπλόκα, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου προχωρούν σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, λιμανιών, αεροδρομίων και τελωνείων.

Ο αγρότης και συντονιστής στο μπλόκο της Βοιωτίας, Γιάννης Βάγγος, αναφερόμενος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε ραδιοφωνική εκπομπή του Βήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να φτάσουν και στο Σύνταγμα.

"Όταν λέμε σταδιακή κλιμάκωση, εμείς ξέρουμε πως ό,τι στραβό γίνει στη χώρα, εμείς θα κληθούμε να το πληρώσουμε”, είπε και πρόσθεσε: "Είμαστε πολύ υπεύθυνοι σ’ αυτά που κάνουμε και κάποια στιγμή, όταν θα γίνει μία οριστική κλιμάκωση, με 24ωρους αποκλεισμούς των δρόμων, μπορεί να φθάσουμε και μέσα στην Αθήνα. Δηλαδή, τα τρακτέρ να φτάσουν και μέσα στην Αθήνα και να νιώσει την άχνα μας ο κ. Τσίπρας και στην Ηρώδου Αττικού”.

Ο ίδιος τόνισε ότι το κακό είναι “ ότι πιστέψανε οι Έλληνες παραγωγοί σε έναν άνθρωπο, που ειλικρινά δεν ήταν νέος στη φιλοσοφία της ζωής του, ήταν δεινόσαυρος, δηλαδή πολιτικός του ’60”.

“Αυτοί λέγανε «θα ανεβούμε πάνω στο κάρο και θα σπρώχνουν οι αγρότες από πίσω, εγώ απλά θα κρατάω τα καμτσίκια»”, είπε και πρόσθεσε: “Σε αριστερή κυβέρνηση αυτά δεν χωράνε. Δηλαδή ή είσαι με τους εφοπλιστές και τα funds του Λονδίνου ή είσαι με τους αγρότες”.

Για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής από τις κινητοποιήσεις σημείωσε ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και ότι “εμείς με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να βγάλουμε τέτοια φαινόμενα μέσα από τα μπλόκα”, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα των αγροτών για διάλογο από μηδενική βάση με την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ