ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας και εποχικής γρίπης

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας και εποχικής γρίπης
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγές στη λειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκαν για την Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας και της εποχικής γρίπης.

Αρκετά σχολεία -ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα- θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει αυτές τις περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων.

Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης και στους δήμους, Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων, και Βοΐου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ. Επίσης στο δήμο Άργους Ορεστικού, στο δήμο Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Πειραιάς

Με απόφαση του δημάρχου και κατόπιν σχετικής εισήγησης από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, διακόπτονται τα μαθήματα στο 26ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.

Άγιοι Ανάργυροι Καματερού

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρου Τσίρμπα διακόπτονται τα μαθήματα την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, εξαιτίας αυξημένου αριθμού ιώσεων εποχικής γρίπης και γρίπης Η1Ν1, στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες και τμήματα Σχολικών Μονάδων του Δήμου:

  • 5ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
  • 8ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
  • 10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
  • 11ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,
  • 12ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, και η Β’ τάξη του 4ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.

Ηλιούπολη

Δεν θα λειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη.

Δάφνη – Υμηττός

Με απόφαση δημάρχου ανακοινώνεται η διακοπή μαθημάτων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, καθώς και η διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης.

Ζαχάρω

Με απόφαση του Δημάρχου Ζαχάρως αναστέλλεται η λειτουργία του παιδικού σταθμού Ζαχάρως και του πρώτου και του δεύτερου νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ζαχάρως, λόγω του υψηλού ποσοστού απουσίας των μαθητών εξαιτίας της έξαρσης της εποχιακής γρίπης.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Από το Δήμο Μινώας Πεδιάδος ανακοινώνεται, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσει, λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών από το σχολείο.

Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη κλειστά θα μείνουν τα Νηπιαγωγεία Ευκαρπίας, Νέας Σάντας και Σ.Σ. Μουριών λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός απουσιαζόντων νηπίων.

Κομοτηνή

Aνακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βαθμιας του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και η αναστολή λειτουργίας των εσπερινών.

Κοζάνη

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, διακόπτεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, έπειτα από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων για απουσία 51 εκ των 57 μαθητών της Σχολικής Μονάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ