ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση-σκούπα για 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο

Επιχείρηση-σκούπα για 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο
Πρόσφυγες στη Λέσβο Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Με μια επιχείρηση-αστραπή του κρατικού μηχανισμού έγινε προσπάθεια ν' αδειάσει από πρόσφυγες η Λέσβος έτσι ώστε να δοθεί μια πιο συντεταγμένη εικόνα διαχείρησης των ροών εν αναμονή της επίσημης επίσκεψης στο νησί του Αλέξη Τσίπρα και του Καγκελάριου της Αυστρίας, Βάιμαν.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 7.000 επιβάτες από τη Μυτιλήνη -στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες και πρόσφυγες- έφτασαν στον Πειραιά με τέσσερα πλοία.

Το "Τerra Jet" μετέφερε 1.702 επιβάτες, το "Blue Star Patmos" 1.980 επιβάτες, το "Ελευθέριος Βενιζέλος" 2.466 και το "Blue Star 1" 1.229 επιβάτες. Από αυτά, το "Terra Jet" και το "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Πειραιά είχε ήδη ζητήσει από τον ΟΛΠ να προγραμματίσει με τέτοιο τρόπο τα δρομολόγια των πλοίων με τους πρόσφυγες έτσι ώστε να μην σημειωθεί ταλαιπωρία κατά την άφιξη τους, ενώ επί ποδός, για να παρέχουν υποστήριξη, βρίσκονται εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων και φορέων.

Όμως, πριν καλά-καλά επιβιβαστούν στα πλοία οι πρόσφυγες, χιλιάδες άλλοι κατέφθαναν με κάθε είδους πλωτά μέσα από την Τουρκία, με αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο η Λέσβος να "βουλιάξει" και πάλι από κόσμο.

Σχετικό θέμα: Φάιμαν: Η Αυστρία θα συμβάλλει στη λειτουργία των hotspots των προσφύγων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ