ΕΛΛΑΔΑ

Ένας χρόνος iMEdD: 24 ώρες με επίκεντρο τη δημοσιογραφία

Ένας χρόνος iMEdD: 24 ώρες με επίκεντρο τη δημοσιογραφία

To iMEdD – incubator for media education and development, έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας, πραγματοποιώντας μία 24ωρη εκδήλωση αφιερωμένη στη δημοσιογραφία και τους ανθρώπους της.

Περίπου 1000 επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της δημοσιογραφίας, επισκέφτηκαν τη Σταδίου 3Α, για να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις που εκτυλίχθηκαν μέσα στην ημέρα: «Δημοσιογραφική Δεοντολογία», «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημοσιογραφία», «Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα της δεκαετίας και πως επηρέασαν τη Δημοσιογραφία», τα σεμινάρια: «Εικονική Πραγματικότητα & 360° Βίντεο στη Δημοσιογραφία», «Εισαγωγή στη Δημοσιογραφία Δεδομένων», «Εξεύρεση Πόρων για Δημοσιογραφικά Projects», «Ψηφιακή Ασφάλεια για Δημοσιογράφους», τη δημοσιογραφική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Aγορά II – Δεσμώτες», του Γιώργου Αυγερόπουλου, την παρουσίαση του “Lab” -του πιο πρόσφατου πυλώνα του οργανισμού- ή κάποια από τις υπόλοιπες παράλληλες δράσεις όπως την εμπειρία AR, τα Silent podcasts, τις μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών δημοσιογραφικού περιεχομένου κ.α.

30 Επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έδωσαν το «παρών», ως ομιλητές, trainers ή συντονιστές, εμπλουτίζοντας με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις τοποθετήσεις τους, τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Παρασκευής, μέχρι…το επόμενο πρωί. Οι Θεοδόσης Μίχος, Danai Nielsen και Dannic, ανέλαβαν τα decks στο πάρτι που ακολούθησε.

Andreas Simopoulos iMEdD 24hrs 070220 10 002

Το 2019, περισσότερα από 20 προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των 4 ενεργών πυλώνων: Incubator, Ideas Zone, Lab & Bridge, με περισσότερους από 100 εισηγητές, μέντορες και συνεργάτες και περισσότερους από 800 συμμετέχοντες, να έρχονται κοντά, με στόχο την προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, την εγκυρότητα και την ανεξαρτησία στη δημοσιογραφία.

Το iMEdD, ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά, για να δώσει τη σκυτάλη σε μια ακόμα πιο παραγωγική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ