ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ φεύγουν, οι πεζές περιπολίες έρχονται

Νέο σχέδιο για τα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ φεύγουν, οι πεζές περιπολίες έρχονται
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Ένα νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει πεζές περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχείων ετοιμάζεται να εφαρμόσει μέσα στο επόμενο 48ωρο η ΕΛΑΣ.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει αστυνομικούς σε μικρές ομάδες να περιπολούν πεζοί σε όλους τους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων.

Μάλιστα, πολλές φορές θα υπάρχει συνδυασμός πεζών περιπολιών με εποχούμενες περιπολίες που θα αποτελούνται κάποιες φορές από μηχανάκια της ομάδας «Δράση» και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, θα αποχωρήσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την περιοχή.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τη βαριά εξάρτηση που είχαμε συνηθίσει να βρίσκονται στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, θα αποτελούν σε λίγες ώρες παρελθόν και τη θέση τους θα πάρουν οι πεζές περιπολίες.

Θα εμφανίζονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, ώστε να πάψει να περιοχή που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και να γίνει πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας με υπηρεσιακές ομάδες που είναι αποκλειστικά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας -όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε χθες και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα, ώστε να αστυνομεύεται η περιοχή από πεζούς αλλά και εποχούμενες περιπολίες που θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου αλλά και να «καθαρίσει» μια και καλή από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών που για χρόνια λυμαίνονται την περιοχή.

Μάλιστα, η πρώτη εφαρμογή του νέου δόγματος περιπολιών στα Εξάρχεια θα περιλαμβάνει ελέγχους από τροχαία και δημόσια τάξη αλλά και από δημοτικούς αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ