ΕΛΛΑΔΑ

Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τα Εξάρχεια: Πεζές περιπολίες, σκυλιά και drone

Σε εφαρμογή το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τα Εξάρχεια: Πεζές περιπολίες, σκυλιά και drone

Σε εφαρμογή τέθηκε πριν από λίγο το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, με πεζές περιπολίες.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, στην πλατεία Εξαρχείων βρίσκονται αστυνομικοί και περιπολούν ακόμη και με σκυλιά, ενώ drone της αστυνομίας στέλνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Όπως είχε αποκαλύψει από χθες το CNN Greece, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει αστυνομικούς σε μικρές ομάδες να περιπολούν πεζοί σε όλους τους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων.

Μάλιστα, πολλές φορές θα υπάρχει συνδυασμός πεζών περιπολιών με εποχούμενες περιπολίες που θα αποτελούνται κάποιες φορές από μηχανάκια της ομάδας «Δράση» και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποχώρησαν από την περιοχή.

Οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τη βαριά εξάρτηση που είχαμε συνηθίσει να βρίσκονται στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, αποτελούν παρελθόν και τη θέση τους παίρνουν οι πεζές περιπολίες.

Μάλιστα, οι πάνοπλοι ένστολοι θα κάνουν την εμφάνισή τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, ώστε να πάψει η περιοχή να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και να γίνει πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας με υπηρεσιακές ομάδες που είναι αποκλειστικά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας -όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε προ ημερών στη ΓενικήΑστυνομικήΔιεύθυνσηΑττικής και ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα, ώστε να αστυνομεύεται η περιοχή από πεζούς αλλά και εποχούμενες περιπολίες που θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου αλλά και να «καθαρίσει» μια και καλή από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών που για χρόνια λυμαίνονται την περιοχή.

Μάλιστα, η πρώτη εφαρμογή του νέου δόγματος περιπολιών στα Εξάρχεια θα περιλαμβάνει ελέγχους από τροχαία και δημόσια τάξη αλλά και από δημοτικούς αστυνομικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ