ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφτασε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Σχεδίαζε να ταξιδέψει και ο πατέρας της

Πώς έφτασε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Σχεδίαζε να ταξιδέψει και ο πατέρας της

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 μετέβη στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πατέρας της – φοβούμενος τις νομικές επιπτώσεις – δήλωσε την εξαφάνισή της στις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι συνοδευόμενη από μία εξαδέλφη της νεκρής μητέρας της.

Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Βαλεντίν ήταν αυτός που κάλεσε την εν λόγω γυναίκα να πάρει το παιδί στη Γαλλία, θέλοντας, όπως, είπε να της προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Για να μπορέσει να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, η μικρή χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης της θείας της, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Μάλιστα, ο πατέρας της μικρής σχεδίαζε να ταξιδέψει και ο ίδιος σήμερα, Τετάρτη, στη Γαλλία για να βρει το παιδί. Ωστόσο, του στάθηκε αδύνατο λόγω της προσαγωγής του από τις Αρχές.

Η ομολογία του πατέρα

Ο πατέρας ομολόγησε χθες, Τρίτη, στις Αρχές πως ήταν αυτός που έστειλε την κόρη του στη Γαλλία για να μπορέσει να έχει μία καλύτερη τύχη.

Αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής καθώς φοβήθηκε μήπως έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της.

Όπως είπε, είχε συχνή επαφή με το παιδί του, που δήλωνε ευτυχισμένο στη Γαλλία.

Σήμερα το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του, η οποία εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση.

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν σταματούν την έρευνα και συνεχίζουν μέχρι να διαπιστώσουν τον ακριβή βαθμό συγγένειας που έχει ο πατέρας με τη νεαρή κοπέλα που παρέλαβε το παιδί.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ