ΕΛΛΑΔΑ

Βαλεντίν: «Ήθελα ό,τι καλύτερο για εκείνη, λυπάμαι για το λάθος μου», λέει ο πατέρας

Βαλεντίν: «Ήθελα ό,τι καλύτερο για εκείνη, λυπάμαι για το λάθος μου», λέει ο πατέρας
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν μίλησε για την απόφασή του να στείλει το παιδί του στο εξωτερικό και εξέφρασε την επιθυμία του να πάει και ο ίδιος στη Γαλλία για να τη δει.

«Έστειλα το παιδί μου στην Γαλλία, απλώς διότι ήθελα ό,τι καλύτερο για εκείνη».

Αυτό τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

«Θα ήθελα να πάω στην Γαλλία για να δω την Βαλεντίν, καθώς εκείνη δεν έχει διαβατήριο για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μου λείπει», συμπλήρωσε, φορτισμένος, και συνένισε:

«Απολογούμαι σε όλους για το λάθος που έκανα, λυπάμαι πολύ. Δεν ήθελα να προκαλέσω κακό σε κανέναν».

Παράλληλα, ο συνήγορός του Βασίλης Νούλεζας, εμφανίστηκε ευχαριστημένος για την αποφυλάκιση του εντολέα του, αναφέροντας πως η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της, ακριβώς επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε βλαπτική πρόθεση για την μικρή.

Έκανε λόγο για μία υπόθεση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι προέχει όλων να πιστοποιηθεί η συγγενική σχέση του κοριτσιού με τον πελάτη του, προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης.

Τα πρώτα λόγια της μικρής

«Είμαι καλά με τη μαμά μου». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της μικρής Βαλεντίν που βρίσκεται στη Γαλλία.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η 7χρονη έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο του πατέρα της, Β. Νουλέζα.

Το κοριτσάκι λέει ότι είναι καλά μαζί με τη μαμά της και πως θέλει να παραμείνει στη Γαλλία.

Παράλληλα, ρώτησε αν ο πατέρας της είναι καλά με τον δικηγόρο να της απαντά θετικά.

Αποφυλάκιση

Ο πατέρας του παιδιού αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή για την σκηνοθετημένη εξαφάνιση.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν, μετά την απολογία του, να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού, αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απολογούμενος επέμεινε στον ισχυρισμό, ότι σκηνοθέτησε την εξαφάνιση της μικρής, σε μια προσπάθεια να πάει στη Γαλλία, όπου ζούσε η μητέρα της, για να έχει μια καλύτερη ζωή.

«Δεν μπορούσα να την μεγαλώσω, ήθελα να έχει μια καλύτερη ζωή και να μορφωθεί», φέρεται να είπε στην απολογία του.

Μάλιστα, εμφανίζεται να αποκάλυψε στις αρχές την διεύθυνση, στην οποία διαμένει η μικρή μαζί με τη μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η μητέρα ζει στο Σεν Ετιέν από το 2015, ενώ εκτιμούν πως δεν προκύπτει λόγος το παιδί να φύγει από κοντά της και να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ