ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Λασίθι: Προφυλακιστέος ο 43χρονος – Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Δολοφονία στο Λασίθι: Προφυλακιστέος ο 43χρονος – Ένταση έξω από τα δικαστήρια
screen grab από βίντεο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος, για το έγκλημα στη Νεάπολη την προηγούμενη εβδομάδα, με θύμα έναν 73χρονο κτηνοτρόφο και σοβαρά τραυματία το γιο του.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος χρειάστηκε να φυγαδευτεί από αστυνομικούς, λόγω της έντασης που επικρατούσε έξω από τα Δικαστήρια Νεάπολης, από συγκεντρωμένους συγγενείς του θύματος.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από το φονικό, με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος Γιώργο Κοκοσάλη σε δηλώσεις του να αναφέρει ότι μέσα από αυτό το βίντεο που παραδόθηκε στον ανακριτή «αποτυπώνεται η σκηνή του φρικτού και στυγερού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν μένει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς».

«Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να “αναγνωστεί'' ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα, διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Γιώργο Στειακάκη, ο 43χρονος που δήλωσε μετανοιωμένος από την στιγμή της παράδοσής του, υποστήριξε ότι εκείνο το απόγευμα έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί στην οικογένεια του θύματος, για μια περίφραξη που είχαν βάλει.

Φόνος στο Λασίθι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 43χρονος πυροβολεί πατέρα και γιο

Η αντίδραση που συνάντησε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν τέτοια που «σταμάτησε το μυαλό του» και έκανε ό,τι έκανε, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την δημοσιοποίηση - όπως είπε- υλικού της ανακριτικής αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ