ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός στις Αρχές για το νεκρό βρέφος - Τι ερευνά ο εισαγγελέας

Προβληματισμός στις Αρχές για το νεκρό βρέφος - Τι ερευνά ο εισαγγελέας
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προβληματισμό και ένα νέο κύκλο καταθέσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του ιατροδικαστή ότι διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση στο μόλις 11 μηνών μωρό, που είχε μεταφερθεί νεκρό στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο εισαγγελέας ανηλίκων, που προΐσταται της έρευνας, πήρε - νωρίς το απόγευμα - στα χέρια του όλα τα στοιχεία. Συνέχισε, όμως, να ζητά από τις αστυνομικές Αρχές και νέες καταθέσεις.

Διαπίστωσε ότι η μητέρα του μωρού είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι, λόγω της σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε το παιδί, ακολουθούσε μία συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υπόθετου, όπως ακριβώς της είχαν πει οι γιατροί.

Ο ιατροδικαστής, που έκανε τη νεκροτομή, υποστήριξε ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη και ότι το 11 μηνών παιδάκι έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.Ο εισαγγελέας ανηλίκων ζήτησε αργά απόψε (Δευτέρα) το βράδυ από τους αστυνομικούς να πάρουν κατάθεση από τον θεράποντα ιατρό του βρέφους, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε τα όσα είπε και η μητέρα. Μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη αγωγή δινόταν στο μωρό τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ το βρέφος υπέφερε από έντονους σπασμούς.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός να ζητήσει τώρα κι άλλες διευκρινίσεις για την υπόθεση, ενώ δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ακόμη.

Όλοι, πάντως, οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν λόγο για μία σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για τις επόμενες κινήσεις του.

Πάντως, οι γονείς του παιδιού παραμένουν στην Ασφάλεια με δική τους βούληση, περιμένοντας την απόφαση του εισαγγελέα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ