ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Οι αποκαλυπτικές περιγραφές του αστυνομικού - ληστή

Αποκλειστικό: Οι αποκαλυπτικές περιγραφές του αστυνομικού - ληστή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Αποκαλυπτικός ήταν στις περιγραφές του για τις ληστείες που έκανε ο αστυνομικός που συνελήφθη για 11 ληστείες σε βενζινάδικα και περίπτερα.

Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Αγίας Παρασκευής του πέρασαν χειροπέδες, παραδέχτηκε όλες του τις πράξεις και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς λήστευε τους υπαλλήλους των καταστημάτων με το υπηρεσιακό του όπλο.

« (…) Ξύπνησα στις 3.30 τα ξημερώματα, ετοιμάστηκα φόρεσα το μαύρο το μπουφάν του αδερφού μου πήρα το μαύρο κράνος του άλλου αδερφού μου, πήρα και τα κλειδιά της μηχανής μου και κατέβηκα από το σπίτι. Δεν είχα καθόλου χρήματα μαζί μου, είχα μόνο το υπηρεσιακό μου πιστόλι σε μία τσάντα πλάτης και ξεκίνησα για το Περιστέρι. Εκεί πήγα σε ένα βενζινάδικο επί της λεωφόρου Αθηνών και με το πιστόλι μου απείλησα τον υπάλληλο λέγοντάς του “δώσε μου τα λεφτά”. Αυτός καθόταν στο γραφείο μέσα στο πρατήριο» είπε χαρακτηριστικά.

«Μου έδωσε τα λεφτά που είχε πάνω του τα πήρα και έφυγα με τη μοτοσικλέτα μου, δε μέτρησα τα λεφτά που πήρα. Αμέσως μετά βγήκα στη λεωφόρο Αθηνών, στην Εθνική Οδό και μέσω της νέας Φιλαδέλφειας κατέληξα στην περιοχή του Γαλατσίου.

Δεν θυμάμαι ακριβώς τα ονόματα των οδών που χρησιμοποίησα για να φτάσω εκεί.

Εκεί πήγα σε ένα περίπτερο επί της λεωφόρο Βεΐκου, και πάντα με την απειλή του πιστολιού μου που έβγαλα από την τσάντα μου είπα στον υπάλληλο να μου δώσει τα χρήματα. Μου τα έδωσε τα έβαλα στην τσάντα μου και έφυγα» ανέφερε ο ίδιος.

Ο πρώην πλέον αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ, παραδέχτηκε ότι έκανε ληστείες από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μάλιστα, περιέγραψε πως αρχικά έκανε δήθεν τον πελάτη στα βενζινάδικα για να πλησιάσει ο υπάλληλος και μετά τον λήστευε.

Κάλυπτε δε, πάντα με μονωτική ταινία την πινακίδα της μηχανής του για να μην καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

«(…) Έχω κάνει κι άλλες ληστείες κυρίως σε βενζινάδικα κοντά στο σπίτι μου. Η πρώτη -αν θυμάμαι καλά- έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου σε ένα βενζινάδικο Κάλυψα την πινακίδα με μαύρη μονωτική ταινία και ξεκίνησα για την Μεσογείων έβαλα ένα ή 2 € βενζίνη και αμέσως μετά έβγαλα το πιστόλι και ζήτησα από τον υπάλληλο, ο οποίος αν θυμάμαι καλά ήταν αλλοδαπός, τα χρήματα.

Μου έδωσε όσα λεφτά είχε στην τσέπη του και έφυγα κατευθείαν από εκεί και πήγα σπίτι. Μετά από λίγες μέρες πήγα πάλι σε ένα βενζινάδικο στο Χαλάνδρι -αν θυμάμαι καλά ήταν στην οδό Παπανικολή.

Με το πιστόλι τον απείλησα, τού ζήτησα τα λεφτά, μου τα έδωσε και έφυγα για το σπίτι μου. Είχα μαζί μου το μηχανάκι του αδερφού μου, είχα φύγει από το σπίτι και είχα καλύψει την πινακίδα με μονωτική ταινία μαύρου χρώματος».

Ο πρώην αστυνομικός απολογήθηκε χθες στον ανακριτή και, όπως είπε, όλα τα έκανε γιατί τον είχε τυφλώσει το πάθος του για το τζόγο με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να μετατραπεί από διώκτης του εγκλήματος σε ληστή.

Ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκιση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ